Nieuws van EHBO vereniging Heteren

Voor actueel nieuws:   volg ons op Facebook !

EHBO Vereniging zorgt voor AED bij De Bongerd

Dankzij de actie Heteren Doet ging voor EHBO vereniging Heteren een lang gekoesterde wens in vervulling. De vereniging had al langer de wens uitgesproken dat er bij het zalencentrum “De Bongerd” en sportzaal “Het Binnenveld” een AED moest komen te hangen. Deze locatie wordt door vele verenigingen en bij activiteiten in het dorp gebruikt. Met de actie Heteren Doet, waarbij ieder huishouden in Heteren 2x €7,50  van de Gemeente Overbetuwe kreeg om aan een goed initiatief te doneren, kon het benodigde geld worden ingezameld. Daarnaast ontving de vereniging een gift van de Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard en Overbetuwe, namelijk de buitenkast voor de AED. Dit is een speciale kast voorzien van verwarming, zodat ook bij slecht weer de AED altijd goed is beschermd. De kast is geplaatst aan de buitenkant bij het terras zodat deze ook buiten openingstijden bereikbaar is in een noodsituatie. De AED zal de komende jaren onderhouden gaan worden door de Stichting Kloppend Hart in samenwerking met de EHBO vereniging.
Voor meer informatie over de AED of over het volgen van een Reanimatie/EHBO cursus, kom langs bij de stand van de EHBO op de Mid Summer Night Markt op 22 juni aanstaande in Heteren.

Mei 2018

EHBO vereniging Heteren eert jubilaris

Tijdens de algemene leden vergadering van de KNV EHBO vereniging Heteren werd jubilaris Tonny Rouwenhorst uitgebreid in het zonnetje gezet. Het was namelijk al 40 jaar geleden dat zij haar diploma EHBO behaalde. Voor al haar bijdrages en inzet voor de EHBO werd ze onderscheiden met de groot zilveren Dr. Tilanus Jr. onderscheiding. Deze onderscheiding wordt alleen toegekend aan diegene die zich hebben ingezet voor de EHBO en dat heeft ze, naast het zeer regelmatig actief zijn bij evenementen is Tonny ook jaren onderdeel van het bestuur geweest van de afdeling Heteren, waarbij ze zelfs vele jaren voorzitter was.  Ze heeft daarnaast op meerdere basisscholen jeugd EHBO lessen gegeven en de inzet bij evenementen gecoördineerd in en rond Heteren waaronder de Polen Herdenking in Driel. Ook is ze meerdere jaren secretaris geweest van het EHBO bestuurd district Gelderland. Naast de onderscheiding welke ze uit handen kreeg van de penningmeester van het District mevrouw Borggreve ontving ze een mooie boeket bloemen uit handen van de huidige voorzitter de heer Boekhoudt. De laatste sloot daarmee een bijzonder seizoen af waarin de vereniging haar 60-jarig bestaan vierde.

In memoriam
19 April was voor onze vereniging een inktzwarte dag. In korte tijd na elkaar kregen we het bericht van het overlijden van twee van onze leden, te weten onze kaderinstructeur dhr. Bert Schouten en ons oud-bestuurslid mevr. Marinka Vermeer-van der Linden.

Bert zou in het komende seizoen 25 jaar instructeur zijn bij onze vereniging. Een ongekende mijlpaal! Hij stond bekend om zijn praktische manier van lesgeven met een positieve instelling, actuele kennis, betrokkenheid, altijd met respect naar slachtoffer en helper, met als resultaat boeiende lessen.
Voor zijn jarenlange toegewijde inzet op het gebied van EHBO kreeg Bert in april 2010 de grote zilveren Dr. C.B. Tilanus Jr. medaille uitgereikt en enkele weken daarna een Koninklijke onderscheiding voor zijn vele verdiensten bij EHBO, BHV, Rode Kruis, Hartstichting en als coördinator veiligheid en verbindingen bij diverse evenementen.
We gaan een enthousiaste Bert missen.

Marinka was nog maar relatief kort lid van onze vereniging, ze haalde haar diploma in 2008 en trad vol enthousiasme in 2013 toe aan het bestuur, hierin was ze tweede secretaris en verzorgde met verve als coördinator de EHBO-inzetten bij evenementen. Ook ondersteunde ze met veel plezier de lessen voor jeugd-EHBO op de basisscholen. De samenwerking met Marinka was open en hartelijk, een sociaal persoon, ze wilde iedereen helpen.
Positieve Marinka, we gaan je missen.

Juni 2017

Vrijdag 16 juni is de Mid Summer Night markt in Heteren. Net als de afgelopen jaren zijn we daar ook vertegenwoordigd. Niet alleen voor het verlenen van de eerste hulp, maar ook om onze vereniging te promoten. Dit jaar doen we wat extra vanwege ons  60-jarig jubileum ! Natuurlijk gaan we dit met de leden vieren, maar we willen ook graag iets doen voor onze dorpsgenoten, die ons al die jaren hebben gesteund, bijvoorbeeld tijdens de Rabobank Clubkas Campagne of de Spek de Clubkas van de JUMBO.

Wat gaan we doen? Onze vereniging is verbonden aan de Stichting Kloppend Hart Lingewaard & Overbetuwe, en we geven maar liefst 12 gratis Reanimatie AED cursussen weg! Ben je benieuwd hoe, kom langs en moedig buren en kennissen ook aan langs te komen en kans te maken of je gewoon aan te melden. Van harte welkom!

Mei 2017

U kunt weer stemmen in de Rabobank Clubkas Campagne, hartelijk dank voor uw stem!

April 2017

Tijdens de jaarvergadering zijn 3 jubilarissen gehuldigd: Jan Harm 25 jarige EHBO, Abel en Marco 25 jarige LOTUS slachtoffers. Van harte gefeliciteerd!

Bestuur EHBO Heteren
p/a Dorpsstraat 27
6666  AG  Heteren

ehboheteren@gmail.com

Volg ons op Facebook !

Deze website is gehost en gemaakt door Webplace4u uit Renkum

Copyright © 2014. All Rights Reserved.